مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۶:۵۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: سرمایه گذار بخش ساختمان، معماری شهرها را پلی برای ارتباط مردم با فرهنگ و تاریخ دانست و گفت:بی توجهی به معماری ایرانی مردم را از گذشته و فرهنگشان دور می‌کند.

به گزارش ایرنا، حسینعلی ذاکرحسینی افزود: همان طور که از عنوان "مسکن" مشخص است، از دیرباز به مکانی که محل اسکان،سکون و آرامش بشر بود،مسکن اطلاق می‌شد.

این سرپناه انسان،علاوه بر ویژگی کارکردی با مسایل فرهنگی و هنری نیز ارتباط بسیاری تنگاتنگی داشت.

وی که علاوه بر سرمایه گذاری دربخش ساختمان به عنوان مجموعه دار آثار هنری نیز فعالیت می‌کند،ادامه داد:امروز اغلب فعالان عرصه ساختمان و طرح های ملکی تنها به انبوه سازی فکر می‌کنند. این نوع نگاه باعث بی توجهی به معماری می‌شود.

ذاکر حسینی توضیح داد: معماری درایران تاریخچه طولانی دارد و از دوره هخامنشیان آغاز و در دوره صفویه به اوج خود رسید.

اما در دوران قاجارها که امکان تردد ایرانیان به خارج از کشور بیشتر فراهم شد،ما شاهد تقلید ناشیانه از فرهنگ غرب در تمام عرصه ها هستیم که این امر بر معماری و ساخت و ساز در کشور نیز اثرگذاشت.

به گفته وی، درواقع در سال های اخیر نگاه هنری و ویژگی های بصری در ساخت بناها در کشور کمرنگ شده و جای آن را نیازهای مصرف کنندگان گرفته است.

وی ادامه داد:اما نباید فراموش کرد که ساختمان ها،آثارهنری ماندگاری هستند که مشاهده آنها می‌تواند برای بیننده لذت و زیبایی به همراه بیاورد.

درواقع جمعیت 70 میلیونی کشور ما که بخش زیادی از ساعت روز خود را در محیط عمومی سپری می‌کنند باید از مشاهده ساختمان ها لذت ببرند.

این مجموعه دار آثار هنری ادامه داد: بنابراین باید فضاهایی پیش بینی شود که علاوه بر کاربردی بودن و استفاده بهینه ازموقعیت و امکانات،به لحاظ ظاهری هم استمراری از هنر و دانش پیشینیان باشد.

چرا که انسان به خاطر آشنایی با داشته های گذشته خود،انگیزه و امید بیشتری برای تحرک پیدا خواهد کرد و با اعتماد به نفس بیشتری به پیش خواهد رفت.

گالری ها هیچ سهمی در مراکز تجاری و اقتصادی ندارند

وی همچنین یادآورشد: این روزها در گوشه گوشه شهرها شاهد،قطار شدن چندین مغازه در کنار یکدیگر در مراکز بزرگ خرید هستیم.

در حالی که کوچکترین فضایی به مراکز هنری و نگارخانه ها اختصاص پیدا نمی‌کند.

این مجموعه دار آثار هنری یادآورشد: وقتی مردم برای خرید مایحتاج روزانه خود به مراکز خرید مراجعه می‌کنند،از کنار گالری ها و نمایشگاه های هنری نیز عبور می‌کنند و به این ترتیب هنر بخشی از زندگی روزمره آنها خواهد شد.

این سرمایه گذار بخش ساختمان و معماری یادآورشد: معماری برگرفته از تاریخ ،فرهنگ و هنر بومی علاوه براینکه می‌تواند معرف تاریخ ایران برای نسل ها و اقشار جامعه باشد،برای گردشگران خارجی نیز امری جذاب خواهد بود.

ذاکر حسینی ادامه داد: معتقدم،تکیه و افتخار به بازمانده های تخت جمشید برای جامعه امروز کافی نیست،ما باید کاری کنیم که امروز حرفی برای گفتن داشته باشیم.

 

کد خبر 199321

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز